9 вересня проводиться Всесвітній день електромобілів

Як показує світова тенденція, майбутнє — за електромобілями. Ця перспектива чекає і на нашу країну. З кожним роком кількість електрокарів на дорогах України невпинно зростає. Чому саме вони? Обслуговування таких автомобілів обходиться в меншу суму, ніж витрати на експлуатацію бензинових або дизельних машин.

Електроавтомобілі прийнято вважати екологічно безпечним транспортом. Під час використання вони не спричиняють парникових викидів, тому є важливим інструментом боротьби зі зміною клімату. Вони не викидають вихлопних газів і не забирають в нас можливості дихати на повні груди. Основні переваги електромобілів над автомобілями, які працюють на бензині:

- Довговічність і простота в обслуговуванні.

- Екологічність.

- Високий ККД.

- Підзарядка при зниженні швидкості.

- Двигун фактично не виробляє звук.

- Економічність.

- Обслуговування та огляду вимагає виключно ходова частина.

- У електромобілі немає паливної системи, масла, свічок і безлічі інших деталей, які присутні в класичних автомобілях і ускладнюють експлуатацію.

- Надійність і довговічність експлуатації, виходячи з того, що ламатися просто нема чому.

Майбутнє електромобілів є очевидним і неминучим. У найближчі кілька років різноманітність моделей збільшиться, вони заповнять дороги в усьому світі, роблячи їзду комфортною для водія і безпечною для навколишнього середовища.

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці