З метою профілактики і запобігання браконьєрства, посилено заходи державного нагляду (контролю) щодо охорони водних біоресурсів під час нерестового періоду 2019 року


Державною екологічною інспекцією у Луганській області з метою профілактики і запобігання браконьєрства, посилено заходи державного нагляду (контролю) щодо охорони водних біоресурсів під час нерестового періоду 2019 року.

Так 09.04.2019 в ході проведення перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері раціонального використання, охорони живих водних біоресурсів, на території водного об’єкту, а саме: ріки Сіверський Донець, поблизу м. Рубіжне Луганської області встановлено факт вилову риби забороненими знаряддями лову, а саме «екранами» з волосяної сітки розміром 1500х1000 мм, діаметр вічка 20 мм у кількості восьми штук. З заборонених знарядь лову вилучено рибу окунь у кількості 6 штук.


Вилучену з заборонених знарядь лову рибу у кількості шести штук повернуто у природне середовище їх існування.

        Нагадуємо, що у період з 01 квітня по 20 травня 2019 року включно, під час нересту правила лову риби передбачають: вилов тільки з берега, тільки в межах населеного пункту, тільки дозволеними знаряддями лову – 1 вудкою з одним гачком або спінінгом, з обов’язковим дотриманням «Правил любительського і спортивного рибальства».

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці