Підприємствам, що отримують дозвіл на викиди, більше не потрібно витрачати час на дублювання інформації

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України затвердило нову Інструкцію про вимоги до оформлення документів, в яких обґрунтовуються обсяги викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. Відповідний наказ відомства від 27.06.2023 № 448, зареєстрований у Міністерстві юстиції 23 серпня 2023 року за № 1475/40531.

Для отримання дозволу на викиди замість двох документів суб’єкти господарювання розроблятимуть лише один – без втрати важливих для держави і громадськості даних.

Ним встановлено нові вимоги до оформлення та змісту розділів документів, в яких обґрунтовуються обсяги викидів. А також скасовано:

1) наказ Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України від 10 лютого 1995 року № 7 “Про затвердження Інструкції про зміст та порядок складання звіту проведення інвентаризації викидів забруднюючих речовин на підприємстві”, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 15 березня 1995 року за № 61/597;

       2) наказ Міністерства охорони навколишнього природного середовища України від 09 березня 2006 року № 108 “Про затвердження Інструкції про загальні вимоги до оформлення документів, у яких обґрунтовуються обсяги викидів, для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами для підприємств, установ, організацій та громадян-підприємців”, зареєстрований у Міністерстві юстиції України 29 березня 2006 року за № 341/12215.

Відтепер підприємствам більше не потрібно розробляти звіт про проведення інвентаризації викидів забруднюючих речовин. Така інформація міститиметься лише в обґрунтуванні обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Це заощадить час та ресурси.  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці