Понад 150 мільйонів гривень становить шкода, завдана земельним ресурсам внаслідок руйнування будівлі одного із закладів освіти с. Макіївка

Внаслідок руйнування закладу освіти на території деокупованого села Макіївка Луганської області, окупантами завдано збитків через засмічення земельної ділянки уламками будівель та боєприпасів на суму понад 150 мільйонів гривень.

Державною екологічною інспекцією у Луганській області на підставі "Методики визначення розміру шкоди, завданої землі, ґрунтам внаслідок надзвичайних ситуацій та/або збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану", затвердженої Наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 04.04.2022 № 167 проведено розрахунок збитків, завданих навколишньому природному середовищу внаслідок знищення будівель та споруд закладу освіти.

Руйнування будівель та споруд гімназії є прикладом того, як військові конфлікти можуть мати серйозний негативний вплив на природне середовище. Ця ситуація вимагає негайних заходів для відновлення та очищення земельної ділянки та притягнення російської федерації до відповідальності. Для забезпечення екологічної стабільності, важливо продовжувати фіксацію, вивчення та оцінку екологічних наслідків війни та вживати заходів для їх стягнення з окупантів в повному обсягу.

Працюємо на перемогу!  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці