Дотримання правил на природі – важливий елемент відповідального кемпінгу

Правила існують не для того, щоб обмежити ваші розваги, вони призначені для захисту навколишнього середовища та інших відпочивальників.

«Якщо після себе на пікніках залишаємо пластикове сміття, воно нікуди не зникає. Потрапляє у середовище, у воду, лежить у траві. Під дією сонця, вітру швидше стає крихким, з нього виділяються маленькі часточки, які переносяться повітрям, водою і згодом потрапляють на «тарілку» споживачів. Тому найкраще – контролювати свої викиди, сміття, поки воно не почало контролювати нас».

 «Не залишай слідів!» - золоте правило здорового кемпінгу чи пікніка полягає в тому, щоб залишити місце відпочинку в тому вигляді, яким ви його знайшли. Йдеться про природні умови, а не про те сміття, яке до вас валялося на галявині. Тому перший підпункт “золотого правила” – прибери за тим, в кого на це не вистачило культури чи розуму.

Принцип «Не залишай слідів» застосовується у всьому світі та означає відповідальний відпочинок без негативного впливу та задля збереження природного середовища.

6 принципів екологічного відпочинку:

1. будьте уважними до інших;

2. мінімізуйте вплив вогню;

3. поважайте диких та сільськогосподарських тварин;

4. утилізуйте відходи належним чином;

5. обирайте багаторазовий посуд;

6. плануйте наперед та готуйтеся.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці