26 серпня - Міжнародний день собаки

Щорічно 26 серпня проводиться Міжнародний день собаки. Свято відзначається за підтримки Міжнародного фонду захисту тварин. Ці серпневі заходи у третьої декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

У світі налічується 400 порід собак: декоративні, бійцівські, мисливські, собаки-поводирі, собаки-сапери тощо. Є також дуже рідкісні породи, цуценята яких коштують великих грошей. Але які б вони не були – породисті чи безпородні, вони потребують нашої з вами уваги і турботи.

Собаки живуть не лише для того аби охороняти оселю, а найчастіше, щоб об’єднати родину або прикрасити чиюсь самотність. Вони досконало виконують функції особистих захисників, поводирів для людей з особливими потребами, допомагають правоохоронцям, рятувальникам, медикам, при цьому залишаються вірними й безкорисливими.

Собаки розуміють до 250 слів і жестів, можуть рахувати до п’яти і навіть вирішувати найпростіші математичні завдання. Інтелектуально вони перебувають на рівні дворічних дітей. Дослідження показують, що діти, які живуть у родинах із собаками, рідше мають алергію і не так часто хворіють, ніж діти, які виховуються в сім’ях без домашніх тварин.

Тож, привітайте своїх домашніх улюбленців зі святом, приготуйте подарунок чи пригостіть смаколиками.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці