Що я можу зробити для збереження природи?

Основними екологічними проблемами в Україні є забруднення водойм, атмосферного повітря, а також зростання промислових і побутових відходів, які накопичуються в навколишньому середовищі і практично не переробляються.

З одного боку українці обізнані щодо потенційних екологічних небезпек, з іншого – питання полягає в тому, що вони готові зробити для того, щоб довкілля не ставало гіршим. В тому числі, мова йде про готовність українців витрачати на це власні кошти та жертвувати власним комфортом.

З початком повномасштабного вторгнення багатьом українцям довелося покинути свої домівки та шукати прихистку в більш безпечних регіонах, або за кордоном. Щоб віддячити за прихисток люди висаджували дерева та прибирали парки від сміття.

У сучасному світі нагадування в соціальних мережах, розповсюдження інформації інтернетом може мати значний вплив до збереження природи. Звичайно, лайки та репости не вирішують багатьох проблем, але інформація насправді відіграє значну роль у підвищенні обізнаності громадськості.

Якщо людина хоче зробити свій внесок у захист навколишнього природного середовища, у неї є безліч можливостей:

- відмовитись від пластикових пакетів на користь екоторбин;

- не викидати батарейки у смітник, а віддавати їх у спеціальні місця збору;

- використання екологічно чистих товарів та продуктів;

- сортувати сміття;

- не пити воду із пластикової пляшки;

- закривати вікна та двері, коли працює кондиціонер;

- їздити на велосипеді;

- вимикати зарядні пристрої вночі;

- використовувати керамічний або паперовий посуд на пікніку;

- використовувати енергозберігаючі лампи;

- правильно обирати побутову хімію.

Майбутнє екології залежить від кожного, і чим швидше людина почне робити «маленькі кроки» у допомозі природі, тим більше шансів буде створити для людства гідне довкілля, в якому можна буде розвиватися та насолоджуватися життям.  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці