10 листопада - Всесвітній день молоді

10 листопада 1945-го року в Лондоні була заснована Всесвітня організація демократичної молоді. Саме на честь цієї події у світі було запроваджено Всесвітній день молоді і відзначається він щорічно 10 листопада.

Після проведення всесвітньої конференції молоді, в якій брали участь представники 63 країн, вирішили зробити офіційне свято, що символізувало б мир на планеті, захист прав молоді, незалежність націй, боротьбу з нацизмом та захистом здоров’я молодого населення.

Перший офіційний фестиваль молоді та студентів всесвітнього масштабу пройшов у Празі в 1947-му році. З того часу подібні конференції відбуваються щорічно.

У всьому світі в цей день проходять різноманітні заходи. Конференції, семінари, тренінги, флешмоби проводяться з метою висвітлення та розв’язання проблем молоді. Безперечно, це чудова нагода аби взяти свого друга та відвідати один з таких заходів. Зазвичай на такі події запрошують мотиваційних спікерів світового масштабу, або молодих вчених, що презентують нові проєкти та заохочують молодь приєднатися.

Також у різних куточках світу нагороджують та відзначають талановиту молодь, що досягли значних висот у своєму напрямку.

Молодіжні об’єднання світового рівня презентують нові ідеї та проекти, що можуть піти на користь суспільству.

Від молоді залежить не тільки сьогодення, але й майбутнє. Саме вони відповідають за те, яким буде завтра. Сучасна молодь потребує заохочення та визнання серед однолітків та старшого покоління. Тому так важливо надавати увагу їхнім ідеям, допомагати розв’язувати проблеми та відповідати на питання.

Світова спільнота це розуміє і з року в рік рухається в напрямку зближення з молодими людьми. Якщо перспективні молоді люди будуть відчувати підтримку зі сторони держави, то вони не матимуть бажання покинути країну. Вони будуть бачити сенс залишатися і модернізувати власну країну.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці