Всесвітній день захисту слонів

22 вересня у деяких країнах світу відзначають День захисту слонів, головною метою якого є поширення інформації про необхідність захисту і збереження популяції слонів, привернення уваги широкої громадськості до проблеми незаконного винищення цих тварин.

Слони – найбільші сухопутні ссавці на планеті. Це розумні, високоорганізовані тварини, єдині представники древньої групи хоботних, що раніше населяли велику частину суші, які дожили до наших днів.

Наразі в природі слони живуть в тропічних лісах і саванах Південно-Східної Азії й Африки. Здавна слони – вельми шанована тварина. У багатьох культурах вони є символом влади і величі правителів, мудрості й спокою, доброти й добробуту.

Ініціаторами святкування стали екологи та природоохоронні організації, які забили на сполох з приводу критичного зменшення популяції слонів у світі. Так, зараз в Африці їх налічується приблизно 500 000 особин, а в Азії – не досягає навіть відмітки в 30 000. Вчені наголошують, що бездіяльність та уникання цієї проблеми урядом багатьох країн за кілька років приведе до повного знищення цього виду ссавців.

Другою проблемою є глобальна урбанізація та масове знищення лісів, де мешкають слони. На форумах, які проводяться в цей день, також підіймається питання заборони використання тварин у цирках та зоопарках, де для них створюються нестерпні умови проживання.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці