Асфальтобетонні заводи, розташовані на території Луганської області, здійснюють господарську діяльність із систематичними порушеннями чинного законодавства

Асфальтобетонні заводи, розташовані на території Луганської області, здійснюють господарську діяльність із систематичними порушеннями чинного законодавства. Практично не вживають заходи з їх усунення, а часом взагалі ігнорують рішення судів України та дії контролюючих й правоохоронних органів.

На підконтрольній українській владі території області діють 9 асфальтобетонних заводів.

Контроль за станом навколишнього середовища в умовах здійснення Операції об’єднаних сил і окупації частини території Луганської області набуває пріоритетного напряму. Тому питання роботи асфальтобетонних заводів області у відповідності до українського законодавства дуже важливе для екологічної безпеки Луганщини.

Найбільші питання викликає робота ТОВ «Сєвєродонецький асфальтобетонний завод». Починаючи з 2016 року на адресу Інспекції надходять чисельні звернення громадян щодо забруднення цим підприємством атмосферного повітря м. Сєвєродонецька. Попри численні порушення, виявлені Інспекцією у роботі цього АБЗ та рішення суду щодо тимчасового припинення роботи підприємства, ТОВ «Сєвєродонецький асфальтобетонний завод» продовжує свою роботу.

Інспекцією неодноразово направлялися повідомлення до Прокуратури Луганської області, Головного управління Національної поліції в Луганській області та Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Луганській області для прийняття заходів щодо примусового виконання судового рішення та зупинки вказаного виробництва.

Асфальтобетонні заводи практично не вживають заходи з їх усунення, а часом взагалі ігнорують рішення судів України та законні дії контролюючих та правоохоронних органів.

Крім того, за результатами перевірок виявлені порушення на інших підприємствах, що виготовляють асфальтобетон.

Так, на ТОВ «Інтер Ремдорбуд» (м. Рубіжне) складено 6 протоколів про адміністративне правопорушення та притягнуто до відповідальності у вигляді штрафу на суму 1258 грн. За рішенням суду тимчасово зупинено експлуатацію технологічного обладнання асфальтозмішувальної установки.

За результатами перевірки КП «Кремінський агрошляхбуд» складено 8 протоколів про адміністративне правопорушення та притягнуто до відповідальності у вигляді штрафу на суму 1734 грн, а також розраховується шкода, завдана навколишньому середовищу.

Під час перевірки ДП «Облавтодор» та його філій виявлені основні порушення та складено 42 протоколи про адміністративне правопорушення, притягнуто до відповідальності у вигляді штрафу на суму 8959 грн, а також розраховується шкода за незаконне видобування підземних вод.

Також заплановано перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства на КП «Лисичанський шляхрембуд» та ТОВ «Захід-Євробуд».

За результатами розгляду порушеного питання, 02.07.2019 року о 14 годині відбудиться проведення міжвідомчої наради з питань діяльності асфальтобетонних заводів, розташованих на підконтрольній території області, в приміщенні Луганської обласної військово-цивільної адміністрації (м. Сєвєродонецьк, пр. Центральний, 59, 2-й поверх, зала засідань).

Запрошуємо представників засобів масової інформації та громадськості взяти участь в роботі міжвідомчої наради.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці