ЗМЕНШИМО РАЗОМ КІЛЬКІСТЬ СМІТТЯ

Проблема відходів на сьогодні є однією з найважливіших екологічних проблем. Якщо навчитися правильно поводитися з побутовими відходами та не допускати бездумного споживання природних ресурсів, кожен з нас може хоча б трохи поліпшити стан навколишнього середовища.

Ось кілька рекомендацій, які допоможуть вам не купувати зайве сміття разом з потрібними продуктами:

1.Використовуйте екосумки і багаторазови (паперови) пакети при поході в магазин. Адже один поліетиленовий пакет розкладається кілька сотень років, в той час скористаєтеся ви їм всього 10-30 хвилин. Крім того, багаторазові сумки більш міцні і прослужать значно довше. Якщо ви все-таки придбали поліетиленовий пакет, не викидайте його - використовуйте у будинку для упаковки або для наступного походу за покупками.

2. Купуйте вагові товари в свою багаторазову упаковку. Коли ви купуєте товар ваговий в свій контейнер, ви не робите зайвого сміття і, до того ж, економите гроші на одноразовій упаковці.

3. Купуйте товари у великій економічній упаковці. Такі товари містять менше упаковки на одиницю корисного продукту. Наприклад, коробка дволітрового соку важить менше, ніж дві коробки літрового. А це означає, що для її виробництва потрібно менше ресурсів.

4. Купуйте тільки те, що вам дійсно необхідно, уникаючи зайвих покупок, які потім ризикують бути нез'їденими і викинутими. Харчові відходи - третє за величиною в світі джерело викидів парникових газів, які впливають на зміну клімату і шкодять екології. Складіть список покупок перед походом в магазин - це допоможе вам не купити зайве.

5. Відмовтеся від одноразового посуду. Використовуйте багаторазові пляшки і керамічний посуд, який не потрібно викидати після кожного прийому їжі.

Проблема глобального забруднення відходами планети в даний момент дуже актуальна і такою вона буде залишатися протягом багатьох років - до того часу, поки люди не придумають зовсім нові методи утилізації сміття, які дадуть можливість назавжди покінчити з відходами. А до тих пір кожна людина повинна пам'ятати про важливість переробки відходів, а також дотримуватися нехитрих правил, що дозволяють хоча б трохи зменшити кількість сміття на Землі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці