Спеціалісти Державної екологічної інспекції у Луганській області прийняли участь у засіданні координатора проєктів Організації з безпеки та співробітництва в Європі

19 січня 2021 року спеціалісти Державної екологічної інспекції у Луганській області прийняли участь у засіданні координатора проєктів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) з представлення результатів досліджень хвостосховищ Донбасу у 2020 році у режимі відео конференції на платформі Zoom.

На заході консультантка проєктів ОБСЄ представляла результати огляду поточного стану та аналізу потенційних загроз для довкілля від небезпечних об’єктів, розташованих у безпосередній близкості до р. Сіверський Донець у Луганській області, зокрема: шламонакопичувачі ПрАТ «Сєвєродонецьке об'єднання Азот», шламонакопичувачів колишнього підприємства «Лисичанська сода», накопичувачів високомінералізованих стоків колишнього ТОВ «Рубіжанський краситель».

Всі представники зацікавлених організацій приймали активну участь у обговорені результатів досліджень хвостосховищ Донбасу та екологічної безпеки регіону.

Метою засідання було представлення результатів досліджень, проведених у 2020 році та обговорення рекомендацій щодо підвищення рівня екологічної безпеки досліджуваних об’єктів, які можуть бути використані при формуванні планів управління річковим басейном, а також інших планів та програм, пов’язаних з екологічною та техногенною безпекою регіону.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці