Інспекція проводе щорічну природоохоронну операцію “Новорічна ялинка”

На виконання доручення Державної екологічної інспекції України від 25.11.2020 № 270 про посилення заходів державного нагляду (контролю) під час заготівлі та реалізації дерев хвойних порід у передноворічний період, Державна екологічна інспекція у Луганській області (далі –Інспекція) проводе щорічну природоохоронну операцію “Новорічна ялинка”.

В рамках операції державні інспектори з охорони довкілля Луганської області спільно з працівниками поліції у Луганській області та представниками Лісомисливського господарства проводять рейдові перевірки в місцях торгівлі та на території зростання ялин та сосен.

За результатами здійснених заходів, за останню неділю працівниками Інспекції виявлено 5 порушень природоохоронного законодавства. Зокрема, у різних куточках Луганської області зафіксовано 2 самовільні порубки хвойних дерев. За даними фактами на правопорушників накладено штрафів у розмірі 612 грн., які повністю відшкодовані. Також будуть пред’явлені претензії для добровільної сплати збитків, які були заподіяні Державі.

Окрім того, в рамках операції “Новорічна ялинка” було встановлено 3 порушення природоохоронного законодавства під час продажу хвойних дерев. Усі матеріали за фактами незаконної торгівлі передано до суду.

Інспекція нагадує громадянам про дотримання вимог природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення, звертатися за телефоном (06452) 3-02-90.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці