На території м. Сєвєродонецьк встановлено факт порушення правил збуту об’єктів рослинного світу

Напередодні Нового року усі громадяни традиційно починають готуватись до Новорічних свят. Кожна родина мріє зібратися за новорічним столом біля ялинки. На жаль, незаконне придбання, а саме вирубка або купівля несертифікованої «лісової красуні», може зіпсувати свято не тільки дітям, а й дорослим.

Державною екологічною інспекцією у Луганській області, 19.12.2020, в ході проведення позапланової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства, на території м. Сєвєродонецьк, встановлено факт порушення правил збуту об’єктів рослинного світу, а саме: громадянин здійснював торгівлю гілками сосни звичайної, без будь-яких дозвільних документів, що є порушенням ч.1 ст.10 Закону України «Про рослинний світ», ч.3 ст. 38 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища». На правопорушника складено адміністративний протокол за ч.1 ст. 88-1 КУпАП та матеріали направлено до судових органів для притягнення правопорушника до відповідальності.

Інспекція звертається до громадян з проханням бути обачними та розсудливими в питаннях придбання новорічних ялинок і в жодному разі не порушувати Закон, адже з наближенням Новорічних і Різдвяних свят зростає турбота за збереження лісових красунь – ялинок.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці