Спостереження за станом водних об’єктів, які використовуються як джерела питного водопостачання

Потреба у прісній воді постійно зростає, а кількість доступних до використання водних ресурсів зменшується внаслідок забруднення поверхневих вод та виснаження підземних вод. Спостерігається стале зростання водного дефіциту, що відбивається на життєвих умовах населення, розвитку промисловості, сільського та рибного господарства. Кількісно зростаюче людство швидко наближається до ресурсної межі використання прісних вод, а в деяких регіонах ця межа вже давно досягнута і, навіть, перевищена. З метою віддалення часу вичерпання ресурсів прісних вод здійснюється комплекс заходів з раціонального водокористування.

05.11.2020 року в рамках спостереження за станом водних об’єктів, які використовуються як джерела питного водопостачання, відділом інструментально – лабораторного контролю (далі - Відділ) Державної екологічної інспекції у Луганській області проведено відбір та вимірювання проб вод річки Сіверський Донець у створі с. Білогорівка, 0,1 км вище Західної фільтрувальної станції (ЗФС) КП «Попаснянський районний водоканал».

За результатами вимірювань показників складу та властивостей поверхневих вод перевищень нормативів гранично допустимих концентрацій згідно чинних нормативних документів не зафіксовано. Концентрація розчиненого кисню знаходиться у межах норми, що вкрай важливо для забезпечення життєдіяльності водних живих біоресурсів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці