Проведено осінній облік (таксацію) червонокнижної, рідкісної дичини

Протягом жовтня місяця 2020 року представниками Державної екологічної інспекції у Луганській області спільно з працівниками Державного підприємства «Біловодське лісомисливське господарство» було проведено осінній облік (таксацію) червонокнижної, рідкісної дичини в мисливських угіддях ДП «Біловодське ЛМГ» та Державного резервного мисливського фонду на території Біловодського, Міловського та Марківського районів.

Підрахунок тварин проводився різними методами: шумовим прогоном у лісових масивах, шляхом спостереження на підгодівельних майданчиках.

За даними осіннього обліку диких тварин і птахів в мисливських угіддях ДП «Біловодське ЛМГ» обліковано кількість горностаїв, видр, тхорівперегузня, пугачів (філінів), огарів, лебедів-шипунів, які занесені до Червоної книги України. Також облікуються рідкісні види тварин, серед яких норка американська, ондатра, бобер та борсук.

Крім того, на єгерських обходах мешкають близько трьох тисяч фазанів, півтори тисячі сірої куріпки, понад 300 особин єнотовидної собаки.

Під час обліку визначається чисельність тварин та місця їх перебування на території господарств, розраховуються норми добування певних видів на наступний мисливський сезон, визначається динаміка чисельності тварин, ухвалюються рішення щодо необхідності часткової або повної заборони полювання на певний вид дичини.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці