01 жовтня 2020 року, в ході проведення позапланової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства на території м. Лисичанська Луганської області, встановлено факт самовільного користування надрами

01 жовтня 2020 року, в ході проведення позапланової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства на території м. Лисичанська Луганської області, встановлено факт самовільного користування надрами місцевого значення, а саме піску будівельного, без будь-яких дозвільних документів. Внаслідок самовільного користування надрами добуто 0,19 м3 піску будівельного, що є порушенням ч.1 ст. 19 Кодексу України «Про надра». Розмір збитків, заподіяних державі внаслідок самовільного користування надрами складає 160 грн.

На правопорушника складено протокол про адміністративне порушення за ст. 47 КУпАП та накладено штраф на суму 170 грн.

Інспекція нагадує, що недбале ставлення до природи руйнує навколишнє середовище. Але ж людство є невіддільною часткою природи, яка залучена в усіх її кругообігах і процесах. Тож, залишаючись наодинці з природою, люди повинні пам'ятати, що вони єдині, хто може зберегти всю гармонію і баланс в навколишньому живому світі.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці