Державна екологічна інспекція у Луганській області приділяє велику увагу вихованню молоді у сфері екології

Глобальні проблеми сучасності, що несуть загрозу для життя і людської цивілізації, викликали необхідність екологічної освіти і виховання підростаючого покоління, покликаних реалізувати ідеї екологічно-інформаційного суспільства. Сьогодні ідеї сучасної комплексної екології активно впроваджуються в практику навчання і виховання молодших школярів. Адже свідоме й бережливе ставлення до природи слід формувати з дитинства у сім’ї та школі, за умови активного формування екологічної культури особистості й накопичення у неї систематичних знань, необхідних переконань і практичних навичок, певної орієнтації та активної життєвої позиції в галузі охорони, збереження і примноження природних ресурсів.

Державна екологічна інспекція у Луганській області приділяє велику увагу вихованню молоді у сфері екології, так 07.10.2020 співробітникам відділу державного екологічного нагляду (контролю) поводження з відходами та небезпечними хімічними речовинами проведено лекцію для учнів 6-7 класів загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 м. Лисичанська за темою «Тривоги рідного краю». Розглянуті такі питання як «Заходи пожежної безпеки» та «Дії у разі виникнення загорання», «Поводження з відходами та важливість їх сортування», «Збереження об’єктів тваринного світу, живих водних біоресурсів та природних копалин».

Головною метою проведення лекцій є підвищення рівня знань, розширення кругозору школярів, виховання підростаючого покоління з усвідомленням необхідності охорони довкілля.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці