Співробітники Державної екологічної інспекції у Луганській області розповіли школярам ССШ № 17 I-III ступенів з поглибленим вивченням іноземних мов м. Сєвєродонецька Луганської області про те, як і навіщо сортувати сміття

Проблема утилізації відходів знайома не тільки Україні, а й в усьому світу. Кожна держава вирішує це питання по-різному: спалювання, захоронення, переробка, будування заводів, впровадження нових законів та правил. Однак, перший пункт, з якого усюди починалась боротьба з відходами – сортування сміття, проведення якого залежить саме від громадян.

Роздільний збір сміття для європейців та мешканців інших розвинених країн – повсякденна справа, як похід до магазину за продуктами. Коли подорожуєш Європою, впадає в очі велика кількість різнокольорових контейнерів для сміття. І чим розвиненіша країна, тим цих контейнерів більше. В Україні дуже маленький відсоток людей дійсно сортують відходи, хоча мають для цього можливості. Дехто не знає, з чого почати, а дехто просто не розуміє важливість сортування сміття.

Співробітники Державної екологічної інспекції у Луганській області розповіли школярам ССШ № 17 I-III ступенів з поглибленим вивченням іноземних мов м. Сєвєродонецька Луганської області про те, як і навіщо сортувати сміття. Основна мета заходу полягає в навчанні школярів правильно сортувати відходи, розподіляючи ресурсноцінні компоненти (папір, скло, метал, пластик) і органічні рештки. Сортуючи сміття, та здаючи на переробку, заклади отримають кошти, які в подальшому спрямують на потреби, визначені саме школярами шляхом голосування (придбання спортивного інвентаря, розвиваючих ігор, проведення різноманітних екскурсій, походів тощо).

Проведенні навчання та бесіди підвищують рівень знань школярів, розширюють кругозір учнівської молоді з усвідомленням необхідності збереження довкілля.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці