Виявлено правопорушника, який спалював стерню кукурудзяну в результаті чого вогонь збільшився та охопив більшу площу

Палають ліси, стерня, пасовища, сіножаті, водно-болотні та інші природні рослинності в Станично-Луганському, Новоайдарському, Попаснянському та в інших районах Луганської області. У свою чергу Державною екологічною інспекцією у Луганській області (далі – Інспекція) посилено увагу під час перевірок дотримання вимог природоохоронного законодавства щодо недопущення самовільного випалювання сухої природної рослинності та її залишків у пожежонебезпечний період.

Так, 04 вересня 2020 Інспекцією здійснено перевірку в Троїцькому районі Луганської області та виявлено правопорушника, який спалював стерню кукурудзяну в результаті чого вогонь збільшився та охопив більшу площу. Вогонь було локалізовано та ліквідовано ДСНС Троїцького району.

За даним фактом особу притягнуто до адміністративної відповідальності, винесено постанову про адміністративне правопорушення на загальну суму 3060 грн. за ч.1 ст. 77-1 КУпАП.

Інспекція закликає громадян - будьте відповідальними і відмовтесь від спалювання сухої рослинності у пожежонебезпечний період та не наражайте себе й оточуючих на небезпеку.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці