Чабанівською сільською радою на території ландшафтного заказника місцевого значення «Нижній суходіл» допущено пошкодження трав’янистого покриву шляхом самовільної заготівлі сіна

Державною екологічною інспекцією у Луганській області (далі – Інспекція) проведена перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства Чабанівською сільською радою Новоайдарського району Луганської області. Під час проведення перевірки встановлено порушення правил охорони та використання територій природно-заповідного фонду, а саме Чабанівською сільською радою на території ландшафтного заказника місцевого значення «Нижній суходіл» допущено пошкодження трав’янистого покриву шляхом самовільної заготівлі сіна на 4 (чотирьох) окремих ділянках загальною площею 6,32 га, що є порушенням ч.1 та ч.3 ст. 26, ч.5 та ч.6 ст. 9-1 Закону України «Про природно – заповідний фонд України», п. 3.2.9 Положення про ландшафтний заказник місцевого значення «Нижній суходіл» затверджений Держуправлінням охорони навколишнього природного середовища в Луганській області від 28.03.2012.

У відношенні посадової особи Чабанівської сільської ради складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 91 КУпАП порушення правил охорони та використання територій та об’єктів природно-заповідного фонду, який направлено на розгляд до Новоайдарського районного суду.

Інспекцією розраховано розмір шкоди заподіяний внаслідок самовільної заготівлі сіна на площі 6,32 га в межах території ландшафтного заказника місцевого – значення «Нижній суходіл», який складає 38 236 грн.

В подальшому буде направлено претензію до Чабанівської сільської ради Новоайдарського району для добровільної сплати.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці