Встановлено факт незаконного видобування надр, а саме піску будівельного, на ділянці місцевості, неподалік озера Клешня

Державною екологічною інспекцією у Луганській області (далі – Інспекція) в ході проведення позапланової (рейдової) перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства в сфері охорони надр на території Новоайдарського району Луганської області встановлено факт незаконного видобування надр, а саме піску будівельного, на ділянці місцевості, неподалік озера Клешня Попаснянського району. Внаслідок незаконного видобування надр, добуто 0,025 м 3 надр, а саме піску будівельного.

У відношенні правопорушника складено адміністративний протокол за ст. 47 КУпАП, та винесено постанову на суму 170 грн. В подальшому Інспекцією буде розраховано шкоду заподіяну державі та пред’явлено претензію для добровільної сплати.

Інспекція нагадує, що згідно ст. 47 КУпАП Самовільне користування надрами, укладення угод, які в прямій чи прихованій формі порушують право власності на надра, - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян у розмірі від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Державна екологічна інспекція у Луганській області закликає громадян неухильно дотримуватися вимог природоохоронного законодавства України та попереджає про невідворотність відповідальності за його порушення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці