СТОВ «Агродар» визнало свою провину та у добровільному порядку сплатило претензію за самовільне використання водних ресурсів

За результатами раніше проведених Інспекцією планових та позапланових перевірок дотримання СТОВ «Агродар» вимог природоохоронного законодавства України у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання, відтворення і охорони природних ресурсів, здійснено розрахунок розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів, а саме за відсутність дозволу на спеціальне водокористування на водозабір води з артезіанських свердловин, що є порушенням вимог п. 9 ч. 1 ст. 44 Водного кодексу України.

Розмір збитків, заподіяних державі СТОВ «Агродар», обумовлених самовільним використанням водних ресурсів у період з 17.11.2019 по 03.06.2020, становить 0,763 тис. грн. та пред’явлено претензію на добровільну сплату.

СТОВ «Агродар» визнало свою провину та у добровільному порядку сплатило претензію за самовільне використання водних ресурсів у повному обсязі. Цей приклад варто наслідувати усім підприємствам, які порушують природоохоронне законодавство та наносять шкоду довкіллю.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці