Проведено позапланову перевірку виконання припису Товариства з обмеженою відповідальністю «КУБГАЗ»

У серпні 2020 року Державна екологічна інспекція у Луганській області провела позапланову перевірку виконання припису щодо усунення порушень вимог природоохоронного законодавства Товариства з обмеженою відповідальністю «КУБГАЗ». За результатами перевірки встановлено невиконання припису в частинах, а саме:

- не розроблено план організаційно-технічних заходів щодо усунення виявлених порушень природоохоронного законодавства з визначенням посадових осіб та копію наказу з визначенням посадових осіб, відповідальних за виконання припису та не надано на адресу Державної екологічної інспекції у Луганській області у 10 денний термін після отримання припису, що є порушенням ст. 20-2 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища»;

- не приведено до відповідності ведення первинного обліку та здійснення контролю за операціями поводження з відходами на підприємстві, в частині відсутності відомостей щодо відходів буріння: буровий шлам, відпрацьований буровий розчин та розчин для випробування при споруджені пошукової свердловини №30 Макіївського ГКР, що є порушенням п. «г» ч. 1 ст. 17 Закону України «Про відходи» та Наказу Мінприроди України від 07.07.2008 року № 342 «Про затвердження типової форми первинної облікової документації № 1-ВТ «Облік відходів та пакувальних матеріалів і тари» та Інструкції щодо її заповнення;

- не розроблені, не затверджені та не узгоджені відповідно до законодавства реєстрові карти об’єктів утворення відходів – залишки глинистого розчину (відпрацьований буровий розчин) 1110.1.2.01, що є порушенням п. «в» ч. 1 ст. 17, ч. 1 ст. 26, 27 Закону України «Про відходи», п.п. 10, 11 «Порядку ведення реєстру об'єктів утворення, оброблення та утилізації відходів», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.08.1998 № 1360.

За невиконання припису до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу притягнуто посадову особу за ст. 188-5 КУпАП, винесено постанови про накладення адміністративного стягнення на загальну суму 510 грн.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці