Здійснено позаплановий захід державного нагляду (контролю) щодо виконання наданого припису Половинкинською сільською радою

Державною екологічною інспекцією у Луганській області у травні поточного року з виїздом на місце проведено перевірку фактів, викладених у зверненні мешканця Старобільського району щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства в частині поводження з відходами Половинкинською сільською радою Старобільського району Луганської області.

За результатами позапланової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства голові Половинкінської сільської ради надано обов’язковий до виконання припис щодо усунення виявлених порушень в частині ліквідації виявленого несанкціонованого звалища побутових відходів на підпорядкованій території поблизу вул. Степова та вул. Колгоспна в районі ставку №1.

Державною екологічною інспекцією у Луганській області у серпні 2020 року здійснено позаплановий захід державного нагляду (контролю) щодо виконання наданого припису Половинкинською сільською радою Старобільського району Луганської області, за результатами якого представлені підтверджуючі документи щодо проведених заходів по ліквідації вказаного звалища відходів, а саме укладено договір зі спеціалізованою організацією про надання послуг з ліквідації стихійних сміттєзвалищ з території Половинкінської сільської ради та акту виконаних робіт щодо ліквідації стихійних сміттєзвалищ на пл. Дружби, вул. Садова, Степова, Горького у с. Половинкино.

Проте під час перевірки встановлено, що несанкціоноване звалище відходів за вказаною у приписі адресою не ліквідовано в повному обсязі, тобто припис не виконано, що є порушенням п. «и» ч. 1 ст. 21 Закону України «Про відходи».

За результатами перевірки складено акт перевірки. До адміністративної відповідальності у вигляді штрафних санкцій притягнуто відповідальну посадову особу Половинкинської сільської ради за ст. 188-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці