Сьогодні Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів

Сьогодні, 3 липня, не просто звичайний літній день. Сьогодні Міжнародний день відмови від поліетиленових пакетів. Здавалось би, що дасть якийсь один день? Бо більшість людей наступного ж дня продовжать використовувати ті ж самі поліетиленові пакети у звичній для них кількості.

Звичайний похід до супермаркету за продуктами. Картопля – пакет, морква – пакет, цибуля – пакет, яблука – пакет, хліб – знову ж пакет. І всі ці пакунки треба скласти в один великий пакет. А вдома всі ці пакети та пакетики підуть у сміття. І знову похід до крамниці, і знову пакети, і знову в сміття… Більшість просто не розуміють масштабів використання поліетиленових пакетів у повсякденному житті.

А давайте спробуємо уявити хоча б один день без пакетів? Ті ж самі продукти можна зважити в авоськах, тканинних сумках чи у багаторазових контейнерах, а пакунки разом скласти до однієї великої екосумки. Тож порахуємо: мінус 5 маленьких і 1 великий пакети. І це тільки за один похід до крамниці.

То може будемо відмовлятися від поліетиленових пакетів не тільки 3 липня? Співробітниці Державної екологічної інспекції у Луганській області давно вже відмовились від походів до крамниць і супермаркетів з поліетиленовими пакетами. У кожної завжди з собою є екосумка. Ми підбираємо їх під одяг, аксесуари, нагоди. І навіть власноруч прикрашаємо.

Приєднуйтесь до нас! Нумо разом відмовлятися від поліетиленових пакетів!

P.S. Сумки на першому фото пошиті та прикрашені чарівними співробітницями Інспекції


 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці