Відпочивати, а не смітити! Саме до цього лозунгу Державна екологічна інспекція у Луганській області (далі – Інспекція) закликає мешканців та гостей Луганщини

Відпочивати, а не смітити! Саме до цього лозунгу Державна екологічна інспекція у Луганській області (далі – Інспекція) закликає мешканців та гостей Луганщини.

Після кожних вихідних у весняно-літній період зелені території нашої області та міста відпочинку поповнюються результатом перебування людей, а саме: пакети зі сміттям, пластикові пляшки і це мінімальний перелік сувенірів, залишених відпочивальниками після себе.  Кожен відпочиваючий шукає собі чисту галявину, яка згодом перетворюється на ще одне таке місце, котре обходять в пошуках чистішої галявини для пікніку та відпочинку.

Прибери хоча б за собою, тоді наступного разу повернешся до чистого лісу, улюбленої галявини та зони для відпочинку.

Інспекція попереджає, що відповідно до ст. 73 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) засмічення лісів відходами - тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти п’яти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (425 – 850 грн.) і на посадових осіб - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 – 1700 грн.).

Якщо ж несанкціоноване розміщення відходів призвело до забруднення землі, то особа, винна у вчиненні таких дій підлягає адміністративній відповідальності за ст. 52 КУпАП і тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн.) і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700грн.).

Зазвичай, особи, що викидають відходи на несанкціоновані сміттєзвалища, невідомі. У такому разі, відповідальність за безпечне поводження з відходами та ліквідацію стихійних сміттєзвалищ на своїй території покладається на органи місцевого самоврядування. Крім того, до повноважень місцевих державних адміністрацій також належить забезпечення ліквідації таких сміттєзвалищ.

Будьмо відповідальними за свої дії – збережемо чистим довкілля! 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці