Встановлено факт лову риби сітками

Під час заборони на лов в весняно - літній нерестовий період 2020 року, співробітниками Державної екологічної інспекції у Луганській області спільно з співробітниками поліції ВП№1 Новоайдарського ВП та військовослужбовцями 25 ОПДБР, на території міста Щастя Новоайдарського району Луганської області, було встановлено, що місцевий мешканець на пруду-охолоджувачі №2 ДТЕК Луганська ТЕС міста Щастя здійснював незаконне використання об’єктів тваринного світу, а саме грубе порушував правила рибальства. За допомогою човна гумового та сіток волосяних здійснював лов  живих водних біоресурсів, а саме риби, чим заподіяв шкоду державі на суму 3672 грн.

Встановлені факти є порушенням абз. 2 п.3.14, абз. 1, 2  п.3.15 «Правил любительського і спортивного рибальства», ст. 38 ЗУ «Про тваринний світ».  За даним фактом складено протокол про адміністративне правопорушення. У правопорушника виявлено та вилучено незаконне знаряддя видобування риби.

Матеріали передані до Новоайдарського районного суду для притягнення правопорушника до адміністративної відповідальності.

До речі, санкція ч.4 ст. 85 КУпАП передбачає накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 грн. до 680 грн.) з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці