У м. Рубіжне зафіксовано факт знищення дерева до ступеня припинення росту

Дерева і чагарники в міських джунглях знижують забруднення повітря. Вони очищають повітря, озеленюють міста, дихають свіжою прохолодою у спекотні дні літа. Якби не зелені друзі, наша земля перетворилася б на мертву пустелю.

Відзначимо наступні фактори, які сприяють підтримці здорових умов для життя. 

Кисень. Типове міське дерево листяних порід висотою 10 метрів щорічно виділяє в міську атмосферу 118 кг кисню. Ця цифра - різниця між киснем спожитим деревом і виробленим в результаті фотосинтезу. Людина споживає за той же рік 176 кг кисню.

Охолодження. Влітку, коли спека розпалює «міські джунглі» велике дерево випаровує до 450 літрів води щодня. В результаті повітря охолоджується, підвищується його вологість.

Очищення повітря. Повітря чистять не тільки кімнатні рослини в горщиках на підвіконні, а й дерева, в основному від аміаку і формальдегіду.

Вплив на психічне здоров'я городян. Міське життя - джерело постійних стресів. Знизити їх вплив допомагає тісне спілкування з природою.

Ми розуміємо усю користь того, що дають нам зелені насадження. Але чому ж тоді так безжалісно нівечимо їх?

Співробітниками Державної екологічної інспекції у Луганській області (далі – Інспекція) під час рейдової перевірки у м. Рубіжне зафіксовано, як два мешканця міста знищили  дерево до ступеня припинення росту.

За даним фактом осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, винесено 2 постанови про адміністративне правопорушення на суму 340 грн за  ст. 153 КУпАП. Також нараховано шкоду заподіяну державі у розмірі 200 грн, яку буде направлено правопорушникам для добровільної сплати.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці