День літнього сонцестояння

21 червня - день літнього сонцестояння. У 2019 році День літнього сонцестояння припадає на 21 червня, 18.54 за київським часом. Тривалість найдовшого дня в році становить 17 годин 33 хвилини, а найкоротша ніч триватиме трохи менш як 6,5 годин. 

Це стародавнє свято, що йде корінням у часи язичників. У різних куточках світу люди намагалися не забувати про це торжество і відзначали його в самій різній формі. Так у Швеції та Німеччині в цей день встановлюють травневе дерево, яке символізує сили добра і здоров’я. Не менш цікавий обряд, що проводиться в Стоунхенджі. Саме в цих краях друїди проводили свої сакральні дії. Вони вірили, що в день літнього сонцестояння Бог запліднював Матінку Землю Сонцем. Сьогодні безліч людей приходить до старовинних руїн і віддають данину древнім кельтським традиціям.

Що стосується язичників, то для них це свято було неймовірно значущим. Вони вірили в те, що кількість обрядів проведених в день сонцестояння впливає на подальшу долю людини, а саме на здоров’я, сімейний стан, благополуччя, успіх і т.д. Ось чому всі мешканці брали активну участь у гуляннях, що влаштовуються в селищах. Всі ритуали стикаються з водою і вогнем, обов’язково потрібно скупатися у водоймі і змити з себе всі гріхи і злі помисли, а також зарядитися позитивною енергією.

Астрологи радять у цей день загадати найзаповітніше бажання. На думку фахівців, на сонцеворот дуже сильно реагує і природа. До цього дня, як правило, всі рослини намагаються досягти максимуму у зростанні, а після літнього сонцестояння вже користуються накопиченими силами. Тож беріть енергію від природи і будьте здорові.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці