Неподалік від річки Борова інспекторами Інспекції було встановлено факт засмічення земель промисловими відходами

     Державна екологічна інспекція у Луганській області (далі Інспекція) постійно здійснює контроль за дотриманням вимог природоохоронного законодавства у сфері поводження з відходами. Так нещодавно, під час проведення заходів щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства, поблизу м. Сєвєродонецьк, неподалік від річки Борова інспекторами Інспекції було встановлено факт засмічення земель промисловими відходами. А саме два громадянина здійснювали вивантаження будівельних матеріалів з кузову автомобіля ЗИЛ 130 на землю, своїми діями громадяни порушили абз. 12 ст. 351 Закон України «Про відходи» та абз. 8 ст. 46 Закон України «Про охорону земель».

     За вказане правопорушення громадян притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 52 КУпАП у вигляді штрафу в розмірі 850 грн, кожному, а також розрахована шкода заподіяна державі відповідно до Постанови КМУ від 24.07.2020 № 541.

    Інспекція інформує, що порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, знешкодження, видалення або захоронення тягне за собою накладення штрафу на громадян від 340 до 1360 грн., а на посадових осіб, громадян суб'єктів підприємницької діяльності  від 850 до 1700 грн. 

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці