З 09.06.2020 по 12.06.2020 проведено позапланові заходи дотримання вимог природоохоронного законодавства на території м. Сєвєродонецька, м. Рубіжне, Кремінського району та Попаснянського району

Від 1 квітня по свій території України діє нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. Період  нересту – «золота» пора для браконьєрів. Адже риба виходить на тепле мілководдя і стає легкою здобиччю. Такі прогріті затоки - її улюблені місця. Про це знають і любителі тихого полювання, є такі, що дотримуються законодавства, але багато і тих які свідомо порушують закон.

Співробітниками Державної екологічної інспекції у Луганській  області з 09.06.2020 по 12.06.2020 проведено  позапланові заходи дотримання вимог природоохоронного законодавства на території м. Сєвєродонецька, м. Рубіжне, Кремінського району та Попаснянського району Луганської області . В ході проведення було складено 7 протоколів за ч.3 ст.85 КУпАП, та винесено 7 постанов на загальну суму 748 грн. за порушення правил рибальства, а саме місцеві громадяни здійснювали  лов риби в недозволеному в період нересту місці. Також,  складено 1 протокол за ст.82 на суму 340 грн., та 1 протокол за ст. 82-1 на суму 85 грн. – поводження з відходами.

Для охорони та підвищення рибопродуктивності природних водойм Луганської області Інспекція   звертається до кожного жителя регіону,  свідомо взяти участь у збереженні рибних запасів,  в даний час та своєчасно повідомляти про варварське знищення водних біоресурсів із застосуванням заборонених знарядь лову, бо браконьєрський вилов риби забороненими знаряддями лову, знищує не тільки плідників і молодь, а й підриває кормову базу водойми.

Не викидайте сміття де заманеться, особливо в природу! Кидайте сміття тільки в контейнери.

Якщо ж Ви помітили порушення, прохання оперативно повідомити за номером "гарячої лінії" (06452) 3-02-90.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці