Згідно рішення суду з КП «Кремінський Агрошляхбуд» стягнуто у примусовому порядку на користь держави збитки заподіяні державі у розмірі 82,569 тис.грн.

Державною екологічною інспекцією у Луганській області (далі – Інспекція) відповідно до Плану заходів державного нагляду (контролю) Державної екологічної інспекції України проведено у вересні 2019 року планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Колективного підприємства «Кремінський Агрошляхбуд» (далі - КП «Кремінський Агрошляхбуд»).

Під час планового заходу державного нагляду (контролю) встановлено факт засмічення земельних ділянок відходами будівельних матеріалів, що призвело до забруднення ґрунтів. Цей факт є порушенням вимог абз. 1 та 2 ч. 1 ст. 35, абз. 1 ч.1 ст. 46 Закону України «Про охорону земель».

За даним фактом Інспекцією нараховано розмір шкоди, заподіяної державі внаслідок порушення земельного законодавства, що становить 82,569 тис.грн. Інспекцією на адресу КП «Кремінський Агрошляхбуд» направлено претензію для добровільної сплати, але підприємство відмовилось від добровільного відшкодування збитків заподіяних державі.

Інспекцією подано до Господарського суду Луганської області позовну заяву про стягнення збитків заподіяних державі внаслідок порушення вимог земельного законодавства КП «Кремінський Агрошляхбуд», позовні вимоги Інспекції задоволені повністю. Згідно рішення суду з підприємства стягнуто у примусовому порядку на користь держави збитки заподіяні державі у розмірі 82,569 тис.грн.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці