На території м. Рубіжне виявлено стихійне сміттезвалище, а саме безхазяйні відходи площею 640 м2

Кожного року в Україні зростає кількість побутового сміття, а це, в свою чергу, приводить до появи десятків тисяч несанкціонованих звалищ. Біля кожного населеного пункту знаходиться від одного до десятків звалищ. І майже всі вони несанкціоновані. Не маючи куди подіти відходи, люди скидають їх до лісів, ярів, посадок. А де одна купа сміття, там і багато. Те саме стосується і міст.

На несанкціонованих звалищах безконтрольно зберігаються побутові, будівельні та інші відходи. Щоб зменшити об’єм звалищ, дуже часто їх підпалюють. А це є серйозним джерелом забруднення і повітряного, і водного середовища. У повітря викидається велика кількість шкідливих речовин, так при тлінні поліетиленового пакету у повітря виділяється понад 70 різних отруйних хімічних сполук. Також, жоден із самовільно створених пунктів скидання відходів не обладнаний відповідним чином, тому продукти гниття і розпаду потрапляють у ґрунт і ґрунтові води, які є джерелом водопостачання для багатьох мешканців. Крім того, такі звалища сміття є середовищем для розмноження комах та гризунів, які є збудниками та переносниками різних інфекційних захворювань.

Державна екологічна інспекція приділяє велику увагу боротьбі та недопущенні появ несанкціонованих звалищ на території Луганської області.

Так, у травні 2020 року Державною екологічною інспекцією у Луганській області здійснено позапланову перевірку дотримання Рубіжанською міською радою вимог природоохоронного законодавства України у сфері поводження з відходами на підставі звернення жителя м.  Рубіжне Луганської області громадянки С.

Під час здійснення позапланової перевірки на території м. Рубіжне виявлено стихійне сміттезвалище, а саме безхазяйні відходи по вул. Лазутіна в районі будинків №85,87,89 (район автомобільного кооперативу «Кардан») площею 640 м2, об’ємом побутових 320 м3, що є порушенням ст. 21 Закону України «Про відходи».

За результатами перевірки складено акт, надано припис щодо усунення порушень вимог природоохоронного законодавства. 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці