Встановлено факт самовільного користування надрами

Державною екологічною інспекцією у Луганській області 13 травня 2020 року, спільно з правоохоронними органами, в ході проведення заходу, щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства в сфері охорони надр, встановлено факт самовільного користування надрами місцевого значення, а саме піску будівельного. Виявлено, що громадяни, знаходячись поблизу озера Шкляр Попаснянського району, видобували пісок будівельний об’ємом 3 м3  без будь-яких дозвільних документів.

Нагадуємо, що згідно статті 47 Кодексу України про адміністративні правопорушення самовільне користування надрами, укладання угод, які в прямій чи прихованій формі порушують право власності на надра, -тягнуть за собою накладання штрафу на громадян у розмірі від десяти до тридцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від тридцяти до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Інспекція закликає берегти природу! Разом ми зробимо навколишнє середовище кращим і надалі не забуваємо про його охорону та збереження природних скарбів.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці