Місцевий мешканець на озері «Квітневе» м. Щастя здійснював вилов живих водних біоресурсів

Державна екологічна інспекція у Луганській області (далі - Інспекція) велику увагу приділяє заходам, спрямованим на попередження і профілактику браконьєрства.

Так, під час заборони на лов в весняно-літній нерестовий період 2020 року співробітниками Інспекції спільно зі співробітниками поліції ВП № 1 Новоайдарського ВП, під час проведення заходів державного контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства про охорону та раціональне використання та відтворення водних живих біоресурсів на території міста Щастя Новоайдарського району Луганської області було встановлено, що місцевий мешканець на озері «Квітневе» м. Щастя здійснював вилов живих водних біоресурсів, а саме риби, забороненим знаряддям лову «Косинка».

Встановлені факти є порушенням абз. 2 п.3.14, абз. 1 п. 3.15 «Правила любительського і спортивного рибальства» ст. 38 ЗУ «Про тваринний світ». За даним фактом складено протокол про адміністративне правопорушення. У правопорушника виявлено та вилучено незаконне знаряддя видобування риби.

Матеріали передані до Новоайдарського районного суду для притягнення правопорушника до адміністративної відповідальності.

До речі, санкція ч. 4 ст. 85 КУпАП передбачає накладання штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподаткованих мінімумів доходів громадян ( від 340 грн до 680 грн ) з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника та незаконно добутих водних живих ресурсів чи без такої.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці