День любові до дерев

16 травня проводять День любові до дерев. Ці травневі заходи у другий декаді місяця мають щорічний характер. 

Дерева – необхідні компоненти багатьох природних екосистем і важливі елементи в створенні штучних ландшафтів. Дерева утворюють сприятливий мікроклімат, покращуючи умови життя, і завжди займали особливе місце в житті людей. На світі нараховують понад трьох трильйонів дерев, 60 тисяч різних видів.

Дерева - довгоживучі організми на Землі, вони ніколи не помирають від старості. Вони здатні спілкуватися та захищатися від нападників комах. У деревах є те, за що їх любити, але є також кілька досить дивних фактів про них, яких ви, можливо, не знаєте:

·Дерева існують лише останні 10% усієї історії Землі.

·Деякі дерева не мають стелі зростання.

·Одне дерево за рік зазвичай виробляє 100-200 кг кисню. Цього достатньо для дихання людини впродовж цілого року. Також всього лише одне дерево здатне поглинути за рік стільки вуглекислого газу, скільки виробляє автомобіль за час пробігу у 30-40 тис. км.

·Вони допомагають один одному відбиватись від хижаків.

·Дерева можуть "розмовляти" один з одним і навіть ділитися поживними речовинами.

·Дивно, але більш як половина всіх видів дерев існують лише в одній країні — якщо бути точним, майже 58 відсотків.

·Доведено, що просто дивлячись на дерева, ми почуваємося щасливішими, менш напруженими і творчішими.

Всесвітній день любові до дерев покликаний популяризувати необхідність їхнього збереження та збільшення їхньої кількості. Нам потрібно пам'ятати, що життя людини на Землі залежить від того, настільки буде багатим рослинний світ. Тож, долучайтесь до святкування цього свята - придбайте паросток дерева. Викопати лунку у себе у дворі і посадити нову рослинку займає не більше  20 хвилин, а позитивного ефекту вистачить на роки!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці