15 травня – День зникаючих видів

15 травня проводять День зникаючих видів. Відзначають цю екологічну дату в третю п’ятницю травня. Ці травневі заходи у другій декаді місяця мають щорічний характер.

Зникаючі види тварин – проблема не тільки міжнародних компаній з охорони природи, але й кожної людини окремо, адже багато хто з цих істот загинули не в ході природних земних процесів або катаклізмів, а через жорстокість, безвідповідальності та безпечності людей.

Напевно варто одуматися хоча б сьогодні, щоб зберегти окремих представників рідкісних тварин і, чому б і ні, збільшити їх популяцію. Ще зі шкільної лави дітей знайомлять з Червоною Книгою. Але ніхто не вчить тому, що кожен день туди заносяться кілька нових видів, особини яких гинуть від голоду, жадібності браконьєрів чи через екологічні зміни, що відбуваються на нашій планеті.

Які зникаючі види все ще продовжують боротьбу за існування на Землі? Це близько 25-ти відсотків різних типів ссавців, 11 відсотків усіх птахів, 20 відсотків представників рептилій, 25 відсотків амфібій і близько 34 відсотків прісноводних риб

Північний білий носоріг, африканський слон, велика панда, азійський лев, сніжний барс, західна горила – всі ці тварини перебувають на межі вимирання, в переважній більшості випадків – з вини людини. Усього ж на Землі існує (поки що) більше 5 тисяч дивовижних представників флори та фауни під загрозою повного зникнення.

        Звичайно ж, дані зникаючі види тварин – всього лише дуже мала частина тих, хто перебуває на межі вимирання. Головне – об’єднати зусилля всіх людей на планеті. Втакому випадку напевно можна буде врятувати ці зникаючі види тварин.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці