Всесвітній день Сонця

Щороку у цей день, 3 травня, відзначають Всесвітній день Сонця.

Сонце – це могутнє джерело енергії, без якої не можливе життя всього живого на Землі. Воно дає нам світло і тепло, так необхідні усьому живому на планеті - людям, рослинам, тваринам. Без сонця повітря перетвориться на рідкий азотний океан, а вода замерзне.

Сонце дає людям відновлювану енергію, яку легко використовувати. Така енергія не утворює токсичних і радіоактивних відходів. Електрика та інші види енергії можуть бути отримані безпосередньо від сонця, навіть у хмарну погоду. Сонячна енергія використовується у всьому світі і стає все більш популярною для вироблення електроенергії.

 Сонячна енергетика є відносно новою енергетичною галуззю України, та не зважаючи на це вона доволі стрімко розвивається. Клімат та географічне положення України сприятливі для розвитку сонячної енергетики і будівництва сонячних електростанцій. Навіть північні області країни мають значний потенціал для розвитку даної галузі. Сьогодні виробляється велика кількість різних товарів, що живляться від сонячних батарей.

Дешева та екологічна енергія сонця дозволяє уникнути видобутку та спалювання палива. Завдяки можливості використання його енергії можна суттєво скороти використання викопних ресурсів для обігріву приміщень. У сучасних системах використання енергії застосовують сонячні колектори, за допомогою яких обігрівають будівлі та перетворюють енергію на електричну, а за допомогою сонячної батареї - на теплову.

Ультрафіолетове проміння сонця, яке має антисептичні властивості, можна використовувати з метою дезінфекції води і різних предметів. У малих дозах його випромінювання чинить сприятливу дію на організм, нормалізує артеріальний тиск та всі види обмінних процесів, підвищує опірність організму. Вплив сонячних променів стимулює шкіру виробляти вітамін D, який відіграє велику роль у здоров`ї кісток.

Але тривалий вплив ультрафіолетового випромінювання або високої його інтенсивності може спричинити сонячні опіки, пошкодження імунної системи, пошкодження очей, старіння шкіри.

Тож максимально обережно приймаємо сонячні ванни, гуляємо в сонячний день, отримуємо гормон щастя та радіємо життю! Укріплюємо тіло, дух, розум та серце!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці