25 квітня - Всесвітній день пінгвінів


25 квітня – день, присвячений одним із небагатьох нелітаючих птахів, а саме пінгвінам. Це екологічне свято, яке має на меті нагадати людям про важливість збереження тваринного світу. Пінгвінів можна по праву вважати одним із символів Антарктиди.

Пінгвіни – кумедні пташки, що гарно плавають та ниряють. Найбільшим зі всіх видів пінгвінів вважається імператорський пінгвін, його зріст може досягати 120 сантиметрів, а вага більш ніж 40 кілограмів. Найменший пінгвін важить лише 2,5 кілограмів і частіше за все такий пінгвін не виростає вищим за рівень коліна середньої людини. Всього наразі нараховується близько 18 видів цих птахів.

Поява такого свята зумовлена тим, що після відкриття Антарктиди люди почали масово винищувати цих птахів. Тепер популяція відновлена, проте досі під загрозою зникнення знаходяться декілька видів пінгвінів. Дата святкування Всесвітнього дня пінгвінів якраз випадає на період, коли проходить міграція цих птахів на материк для спарювання та вирощування потомства. Тож цей день відзначають для того, щоб вкотре підкреслити необхідність допомагати тваринам та жити із гармонією з природою. До речі, існує ще одне свято присвячене цим птахам – День обізнаності про пінгвінів, що відзначається 20 січня.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці