Колектив Державної екологічної інспекції у Луганській області 13 березня 2020 року провів зелену акцію з висадки дерев

Уся багатовікова історія нашого українського народу пов’язана з історією дерева та з мистецтвом його вирощування на рідній землі. Саме дерево символізує собою світ, у якому є свої таємниці, досвід, розрахунок, циклічність, за якими можна вимірювати літа людського життя.

Весну недарма називають порою пробудження. Адже після тривалого зимового спокою люди починають наводити лад поблизу своїх осель, на ділянках і в садах. А ще навесні багато хто висаджує дерева та кущі, бо для цього якраз благодатний час. Перед тим, як активізувати та висаджувати щось у природу, варто ретельно все спланувати для того, щоб така благородна діяльність не нашкодила довкіллю, адже велике, зелене дерево здавна символізує процвітання, здоров'я і любов.

Колектив Державної екологічної інспекції у Луганській  області 13 березня 2020 року провів зелену акцію з висадки  дерев катальпи бігонієвидної та кущів бирючини звичайної. Молоді дерева  висадили на території Кремінського району Луганської області. Працівники інспекції закликають кожного робити «маленькі кроки» у допомозі природі, тим більше шансів буде створити для людства гідне довкілля, в якому можна буде розвиватися та насолоджуватися життям.


Садіть дерева і квіти. Вони збагачують повітря киснем, поглинають вуглекислий газ, зменшують шум. Одне дерево за день адсорбує з повітря 1кг пилу. Якщо вам подобаються живі квіти, вирощуйте їх у себе в помешканні, на балконах, верандах, але не рвіть польових квітів, не топчіть їх ногами, бо це аморально, бо це екологічний злочин проти лісу чи лугу, де вони ростуть.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці