20 березня Міжнародний день щастя

Увесь світ об'єднує 20 березня Міжнародний день щастя. Це було задекларовано резолюцією ООН в 2012 році. Її мета − визнати, що щастя дуже важливе в людському житті, а прагнення до нього, це загальне почуття, яке об'єднує населення всієї планети.

У резолюції ООН вказується, що держави повинні в цей день провести відповідні заходи, спрямовані на поінформованість людей в тому, наскільки важливо знайти своє щастя в житті.

Це не просто «порожнє» свято − День щастя, а в нього є глибокий сенс - кожна країна повинна існувати на благо людини, робити її щасливою. Це стосується економії, правосуддя, соціального забезпечення, екологічної ситуації.

Ініціатором встановлення такого свята, як не дивно, стала невелика країна Бутан. Вважають, що жителі саме цього королівства є найщасливішими на землі

Варто зазначити, що ще шістьма роками раніше − в 2006 році був введений Міжнародний індекс щастя, який визначає добробут людей в різних країнах і стан навколишнього середовища.

Що таке щастя?

Цей стан нашої душі вивчається до сьогоднішнього дня багатьма науками: психологією, філософією, етикою, богослов'ям, біологією та іншими. Фізіологи наполягають, що у щастя є коріння в нашому організмі - це гормони: ендорфін, серотонін і дофамін.

Щастя залишається відкритою темою і відкритим полотном для творіння і інтерпретацій. Адже кожна людина настільки унікальна і індивідуальна, у кожного свої цінності.

Чим старше ви стаєте, тим більш, просто зобов’язані бути щасливішим! Щасливі люди живуть довше. Дослідники старіння з Інституту Альберта Ейнштейна виявили, що 243 учасника-довгожителя мали позитивне ставлення до життя. Якщо Ви навіть будете усміхатися, нехай на самоті і зовсім без причини, то м’язи подадуть сигнали в мозок, і Вам дійсно буде радісно. Наприклад, кофеїн в розумних дозах не тільки підвищує уважність, він також може поліпшувати настрій. Кілька досліджень показують наявність зв’язку між споживанням кофеїну і зниженим ризиком депресії і самогубств. При цьому в одному з цих досліджень мова йде про вплив кави, а в інших - ще й про аналогічний вплив чаю.

Щастя - річ суб’єктивна. Те, що одного радує, в іншого може викликати зовсім іншу реакцію. Але все ж прослуховування сумної музики, схоже, у багатьох людей по всьому світу піднімає рівень щастя. Одне дослідження показало, що це дозволяє регулювати негативний настрій, а також заспокоює людей. Формулюючи цілі, краще виражатися дуже конкретно і ставити цілі реально досяжні. Тоді ви неодмінно будете щасливішими!

Будь-яка людина, що перебуває при здоровому глузді і тверезому розумі, прагне бути щасливою, або хоча б зовсім не проти того, щоб бодай зрідка, але відчувати такий стан, при якому присутнє почуття найбільшого внутрішнього задоволення своїм власним буттям, повноти і осмисленості життя. Когось це почуття залишає дуже рідко, хтось, навпаки, вже й забув, що може відчувати щось подібне, але бути щасливою людиною здавалося б дуже просто і дуже природньо.

Підтримуючи дану ініціативу, ми щиро бажаємо всім і кожному бути щасливим! Нагадуємо, що навчитися радіти малому не так важко і під силу кожному з нас. Щастя і радість - це брати близнюки. Задовольняючись малим набагато легше отримати більше! Будьте щасливі, зі святом!

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці