Cпостереження за станом водних об’єктів

05.03.2020 року в рамках спостереження за станом водних об’єктів, які використовуються як джерела питного водопостачання, відділом інструментально – лабораторного контролю (далі - Відділ) Державної екологічної інспекції у Луганській області проведено відбір проб вод річки Сіверський Донець у створі селища Білогорівка 0,1 км вище Західної фільтрувальної станції (ЗФС) КП «Попаснянський районний водоканал».

За результатами вимірювань показників складу та властивостей поверхневих вод перевищень нормативів ГДК згідно «Обобщенный перечень предельно-допустимых концентраций (ПДК) и ориентировочно безопасных уровней воздействия (ОБУВ) вредных веществ для воды рыбохозяйственных водоёмах» не зафіксовано.

Контроль за показниками в даному створі здійснюється постійно один раз на місяць. З початку 2020 року контроль створу селища Білогорівка 0,1 км вище Західної фільтрувальної станції (ЗФС) КП «Попаснянський районний водоканал» проводився вже тричі.

Вміст розчиненого кисню при нормативному вмісті не менше 4 мгО2/дм3 в усіх відібраних пробах знаходиться в межах від 10,50 мгО2/дм3 до 13,67 мгО2/дм3.

Розчинений кисень – важливий показник для водойм. Підвищені концентрації кисню сприяють самоочищенню водного середовища і, відповідно,  посиленню стійкості до забруднення. Для переважної більшості водних мешканців кисень є найважливішим з розчинених у воді газів. Зниження його вмісту нижче критичних значень одразу призводить до їх загибелі.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці