Не залишайте після себе гори сміття!

З настанням тепла, весняних свят, періоду канікул та відпусток з’явилося багато охочих відпочити на природі, влаштувати пікнік та розваги на свіжому повітрі. Такий відпочинок приносить задоволення і дітям, і дорослим. Наш мальовничий край багат місцями для відпочинку на природі. У нас є гарні ліси, парки, озера, прирічкові зони тощо, де люди мають змогу активно проводити власне дозвілля у теплий період.

Проте, є чимало відпочивальників, які після вдалих посиденьок залишають після себе гори сміття: пляшки, поліетиленові пакети, серветки, недопалки цигарок тощо. Подумаймо про те, що нам самим буде неприємно виїхати на відпочинок, щоб відволіктися від сірих буднів, побачити щось незвичайне, отримати порцію приємних вражень, а натомість зустріти сліди перебування своїх попередників.

Варто нагадати, за забруднення лісів передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу за статтею 73 КУпАП на суму 425-850 грн. на громадян.

Державна екологічна інспекція у Луганській області звертається до всіх мешканців області з великим проханням прибирати за собою сміття після відпочинку на природі. Пам’ятаймо про те, що ми тут живемо, ми цим дихаємо, і потрібно підтримувати чистоту навколишнього середовища. Як-то кажуть, чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять!

 

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці