Здійснено позаплановий захід державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства Державним підприємством «Сєвєродонецька Теплоелектроцентраль» м. Сєвєродонецьк

З метою перевірки стану усунення порушень вимог природоохоронного законодавства, виявлених під час позапланової перевірки дотримання вимог законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища, Державною екологічною інспекцією у Луганській області у квітні 2019 року здійснено позаплановий захід державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог природоохоронного законодавства Державним підприємством «Сєвєродонецька Теплоелектроцентраль» м. Сєвєродонецьк.

Під час здійснення позапланової перевірки встановлено факт невиконання припису щодо усунення порушень вимог природоохоронного законодавства, а саме:

- не усунуто змішування промислових відходів для утилізації яких в Україні існує відповідна технологія на території котлотурбінного цеху, що є порушенням ст. 17, ст. 33 Закону України “Про відходи”;

- не впроваджено заходи щодо попередження забруднення підземних вод за якісним станом та складу в частині нагляду за гідродинамічним і гідрохімічним режимом підземних водоносних горизонтів при експлуатації шламонакопичувача та золовідвалу, що є порушенням ст. 105 Водного кодексу України.

За результатами перевірки складено акт, за фактом порушень дотримання вимог природоохоронного законодавства до адміністративної відповідальності у вигляді штрафних санкцій притягнуто відповідальних посадових осіб Державного підприємства «Сєвєродонецька Теплоелектроцентраль», за ст. 188-5 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці