Посилений контроль за охороною та недопущенням незаконної торгівлі рослинного світу, спалюванням рослинності, порушенням правил рибальства

     Державні інспектори Держекоінспекції у Луганській області з метою збереження ранньоквітучих об’єктів рослинного світу продовжують здійснювати посилений контроль за їх охороною та недопущенням незаконної торгівлі.
     Так, напередодні 8 березня, в рамках операції «Первоцвіт», було обстежено місця зростання червонокнижних рослин на території Кремінського та Новоайдарського районів, а також місця продажу квітів в містах Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Рубіжне.

     В ході перевірок державними інспекторами виявлено 6 фактів незаконної торгівлі об’єктами рослинного світу, в тому числі й червонокнижними рослинами. На порушників складено протоколи, які направлено на розгляд до суду.

     При обстежені території природно-заповідного об’єкту ботанічного заказника загальнодержавного значення Сафоново у Кремінському районі було виявлено факт розведення багаття та спалювання рештків рослинності. Інспектори змусили порушника погасити вогонь та притягнули його до адмінвідвідальності згідно зі статею 77-1 КУпАП на суму 680 грн.

     Також було виявлено 2 факти порушень правил рибальства, а саме. В місті Щастя встановлений факт рибальства забороненим знарядям лову риби типу "павук" у забороненому місці. Завдяки оперативному втручанню інспекторів правопорушник не зміг заподіяти шкоду довкілля. На порушника було складено протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП, який направлено до суду.
В районі с. Шепілово на березі річки Сіверський Донець, громадянин використовував 5 донних вудок по три гачки на кожній, чим перевищив дозволений ліміт у п'ять гачків. Порушника притягнуто до адміністративної відповідальності згідно з ч. 3 ст. 85 КУпАП на суму 170 грн.
Вкотре закликаємо громадян проявити екологічну свідомість – не порушувати природоохоронного законодавство та не завдавати шкоди довкіллю!  

ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці