Встановлено факт незаконної торгівлі об’єктами рослинного світу

Весна – пора року, яку усі з нетерпінням чекають. А найбільше – коли з-під землі починають виглядати квіти. Люди зривають їх, навіть не підозрюючи, яку шкоду завдають природі. Збирання первоцвітів дуже шкідливе для природи тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння.

В Україні набирає обертів незаконна торгівля первоцвітами. Особливо рослини страждають перед 8 Березня, коли ці квіти продаються найкраще. Інспекцією знову встановлено факт незаконної торгівлі об’єктами рослинного світу, а саме вербою звичайною у кількості 200 гілок та 40 штук проліску лісового. На правопорушника складено протокол про адміністративне порушення та матеріал за даним фактом направлено на розгляд до судових органів.

Інспекція нагадує що така діяльність є порушенням природоохоронного законодавства України. Давайте збережемо первоцвіти для майбутніх поколінь! Знищення первоцвітів – злочин. Зриваючи, продаючи та купуючи первоцвіти, ви обкрадаєте природу.

Якщо ви стали свідком незаконного продажу, збору чи транспортування ранніх весняних квітів, повідомте про це Державну екологічну інспекцію у Луганській області за телефоном 3-02-90.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці