Державною екологічною інспекцією у Луганській області за результатами перевірок КП «Рубіжанське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» нараховані збитки на загальну суму 18077133,02 грн

       Державною екологічною інспекцією у Луганській області за результатами  перевірок КП «Рубіжанське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» нараховані збитки на загальну суму 18077133,02 грн. Підставою для нарахування стала відсутність у підприємства дозволу на спеціальне водокористування, а саме на забір підземної води.

    Так, минулого року Інспекцією встановлений факт забору підземних вод зазначеним суб'єктом господарювання без дозволу на спеціальне водокористування, що є порушенням ст.ст. 44, 48, 49 Водного кодексу України. По даному факту Інспекцією було розраховано збитки, розмір яких склав 13310643,38 грн. та направлено претензію щодо їх відшкодування. Також суб'єкту надано припис щодо усунення даного порушення. Але в ході позапланової перевірки було встановлено, що порушення не усунуто, в зв'язку з чим Інспекцією здійснений ще один розрахунок збитків, розмір яких склав 4766489,64 грн. Тепер КП «Рубіжанське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» доведеться відшкодувати й цю суму, претензію на її відшкодування вже направлено до підприємства.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці