За результатами обстеження встановлено факт незаконного зрізу дерев у кількості 142 штук

Державною екологічною інспекцією у Луганській області (далі – Інспекція) прийнято участь в обстеженні полезахисної лісосмуги, що розташована у контурі  №144 та  № 141 в адміністративно-територіальних межах Новокраснянської сільської ради Кремінського району за межами населеного пункту на відстані 3 км від залізничної станції «Красноріцький».

 За результатами обстеження встановлено факт незаконного зрізу дерев у кількості 142 шт. Особи, що здійснили  зріз дерев на місці події відсутні. 

За данним фактом Інспекцією  розраховано шкоду, заподіяну внаслідок пошкодження до ступеня припинення росту 142 дерев, яка склала 940182 грн. 07 коп. (дев’ятсот сорок тисяч сто вісімдесят дві грн. сім коп.) З метою встановлення осіб, що здійснили порубку дерев, притягнення їх до адміністративної відповідальності та відшкодування збитків, завданих навколишньому природному середовищу, матеріали обстеження направлено до Кремінського ВП ГУНП.  

Державна екологічна інспекція у Луганській області закликає громадян неухильно дотримуватися вимог природоохоронного законодавства України та попереджає про невідворотність відповідальності за його порушення.


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці