Біля Центрального ринку у місті Сєвєродонецьк було встановлено факт незаконного збуту рослин

Навесні, коли “зелені” браконьєри починають масово винищувати і продавати рідкісні квіти, Державна екологічна інспекція проводить операцію “Першоцвіт”.

Так при проведенні рейдової перевірки щодо дотримання природоохоронного законодавства, працівниками Державної екологічної інспекції у Луганській області, біля Центрального ринку у  місті Сєвєродонецьк було встановлено факт незаконного збуту рослин, а саме гілок звичайної верби. На особу яка вчинила дане правопорушення, було складено адміністративний протокол за ч.1 ст.88-1 КУпАП та направлений до суду.

Нагадуємо, що за незаконне придбання чи збуту об’єктів рослинного світу, передбачено накладення штрафу від 510 до 1700 грн. з конфіскацією чи без такої об’єктів рослинного світу.

А також, звертаємо увагу на те, що незаконне придбання чи продаж рослин, що перебувають в межах територій і об’єктів природно-заповідного фонду, занесених до Червоної книги, або які охороняються відповідно до міжнародних договорів України, передбачений штраф від 1700 до 4250 гривень з конфіскацією “зеленого” товару. 


ДАЙДЖЕСТ НОВИН

Головне – у вашій скриньці